Ga naar de inhoud

Informatieavond over nieuw plan Elzenbos fase III

donderdag 27 juni 2024

Donderdagavond 11 juli vindt er een laagdrempelige informatieavond plaats in de hal van het schoolgebouw De Ontdekking aan de Meengatstraat in Brummen. Enkele van onze medewerkers geven dan een toelichting over de volgende fase voor de plannen voor woningbouw in de wijk Elzenbos. Centraal daarbij staat het voorlopig ontwerp van een stedenbouwkundig plan voor fase III van deze uitbreidingswijk in Brummen. Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen 19 en 21 uur binnen te lopen, de plannen te bekijken, vragen te stellen en eventuele suggesties aan te dragen. 

In het afgelopen jaar is er veel werk verzet om te komen van een eerste proefverkaveling tot een opzet voor een voorlopig stedenbouwkundig plan. Veel inwoners hebben vorig jaar hun mening gegeven over de toen gepresenteerde plannen. In gesprek met buurtbewoners, vertegenwoordiger van Het Stroomdal en een werkgroep vanuit voedselbos Nieuwe Erven is er een aangepast plan gemaakt. Deze is door het college in april 2024 voorgelegd aan de raad. Unaniem was de raad van mening dat deze plannen een goede basis vormen om het vervolggesprek aan te gaan met buurtbewoners en andere betrokkenen. Belangrijke stap hierbij is de inloop- en informatieavond op donderdagavond 11 juli. 

Op naar een definitief plan

Op de speciale webpagina www.brummen.nl/elzenbos is al de nodige informatie over de plannen te vinden. Tijdens de bijeenkomst op 11 juli worden de belangrijkste schetsen en plattegronden gepresenteerd. Dit om iedereen goed te informeren over de basis die er nu ligt, het voorlopig ontwerp van het stedenbouwkundig plan. Ook is er ruimte om ideeën, wensen en knelpunten aan te geven. De inbreng moet uiteindelijk leiden tot een definitief stedenbouwkundig plan en uiteindelijk tot een bestemmingsplanwijziging. Dit overigens op basis van de nieuwe spelregels van de Omgevingswet. Als alles volgens planning verloopt zouden de eerste huizen in dit plangebied in 2027 gebouwd kunnen worden. 

Zoektocht naar goede balans

Bij fase 3 gaat het om een omvangrijk gebied, namelijk vanaf de huidige bebouwing in de wijk tot aan de Elzenbosweg en de N348. Het zonnepark van BrummenEnergie valt er overigens buiten. In de aangepaste plannen is er gezocht naar een goede balans tussen de forse woningbouwopgave waarvoor de gemeente staat, de kwaliteiten die het gebied kenmerken, de financiële mogelijkheden, de hoeveelheid openbaar groen en ook de inbedding van het voedselbos. In het ontwerp dat nu wordt gepresenteerd worden ruim 260 nieuwe woningen gerealiseerd. Al met al denken college en ook gemeenteraad dat er nu een goede basis ligt om een volgende stap in het participatieproces te zetten. 

Vragen

Iedereen is van harte welkom om op 11 juli in basisschool De Ontdekking de plannen te bekijken en hierover in gesprek te gaan met onze  vertegenwoordigers. Vooraf aanmelden is niet nodig. Direct aanwonenden worden via een brief uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Eventuele vragen over deze inloopbijeenkomst kunt u mailen naar bijeenkomsten@brummen.nl

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/informatieavond-over-nieuw-plan-elzenbos-fase-iii