Ga naar de inhoud

Handhaving op perceel Hallseweg 23-25

zondag 24 maart 2024

Het gemeentebestuur treedt handhavend op tegen een aantal activiteiten die plaatsvinden op de percelen Hallseweg 23 en 25. Dit omdat er sprake is van strijd met het geldende bestemmingsplan. De gemeente komt hiermee ook tegemoet aan de wens van een aantal omwonenden. Begin dit jaar is via een brief om handhaving gevraagd. 

Op het perceel wordt onder meer hout verwerkt tot houtsnippers en vindt opslag plaats. Omwonenden ervaren hiervan overlast. De gemeente onderzoekt deze kwestie en heeft hierover goede afstemming met andere overheden, zoals de Omgevingsdienst Veluwe en de provincie Gelderland. De gemeente treedt handhavend op waar het gaat om strijdigheid met het bestemmingsplan. Daarbij is geconstateerd dat de activiteiten niet passen in de geldende bestemmingen (bos, agrarisch met landschapswaarden en niet agrarisch bedrijf). Ook is buiten de regels om op het perceel een verharding aangebracht met gebroken puin en staan er al geruime tijd opslagcontainers.

Andere overtredingen

De Omgevingsdienst Veluwe heeft twee bedrijven die op deze percelen actief zijn handhavingsbrieven gestuurd die te maken hebben met het enkele milieuovertredingen. En de provincie Gelderland heeft vorig jaar voor een deel van een perceel al een herplantplicht opgelegd, omdat er bomen zijn gekapt zonder vergunning. 

Wat de strijdigheid met het bestemmingsplan betreft krijgen de betrokken bedrijven gelegenheid om de overtredingen ongedaan te maken. Overigens kunnen de betreffende bedrijven ook via een zienswijze reageren op de handhavingsprocedure.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/handhaving-op-perceel-hallseweg-23-25