Ga naar de inhoud

Voorbereid op wintergladheid

woensdag 29 november 2023

Op 1 november is voor de gemeente het winterseizoen weer van start gegaan. De gemeentelijke buitendienst staat dan weer klaar om uit te rukken bij optredende wintergladheid. Net als de afgelopen jaren strooien we alleen veelgebruikte wegen, bus- en school(fiets-)routes. Is er veel sneeuwval en blijft het lang glad dan breiden we de gladheidbestrijding uit. Is het maar even glad, door bijvoorbeeld opvriezing in de vroege ochtend, dan strooien we alleen bekende snel opvriezende plekken. De wegen die wij strooien zijn ten opzichte van vorig jaar niet veranderd.

Op de pagina Gladheidsbestrijding vindt u de plattegrond met strooiroutes. Ook kunt u hier meer over de gladheidsbestrijding lezen.

Wat kunt u zelf doen?

De gemeente heeft op 52 locaties in de gemeente zoutbakken met strooizout geplaatst. Het zijn in de meeste gevallen plaatsen bij seniorenwoningen. U kunt dan zelf de (gemeentelijke) paden en parkeerplaatsen strooien op plekken waar de strooiwagens niet komen. Door zelf het voetpad bij uw woning sneeuwvrij te maken kunt u ook bijdragen aan de bereikbaarheid in de wijk. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gladheidbestrijding