Ga naar de inhoud

Netwerkavond & presentatie Koopstromenonderzoek Oost Nederland

donderdag 20 juni 2024

Op dinsdagavond 18 juni was er voor ondernemers van de winkelgebieden Brummen en Eerbeek een netwerkavond in Huis te Eerbeek. Een van de onderwerpen die aan bod kwam was de presentatie van de uitkomsten van het Koopstromenonderzoek Oost 2023.

Wethouder Steven van de Graaf verzorgde de opening. Hij sprak zijn waardering uit voor de sector en gaf aan dat hij economische zaken in onze gemeente beter wil positioneren.

Buro Goudappel presenteerde de uitkomsten van het Koopstromenonderzoek Oost Nederland. Buro Goudappel heeft dit onderzoek samen met I&O onderzoeksbureau uitgevoerd. 

De presentatie gaf een duidelijke weergave en inzicht in koopstromen in de winkelgebieden in Brummen en Eerbeek. Waar koopt onze inwoner? Waarvoor komen ze naar onze centra? Hoeveel vloeit af naar andere gemeenten? Welk omzetaandeel hebben omliggende gemeenten juist in onze centra? En hoe worden onze centra beoordeeld? Deze data geven onder andere ondernemers en gemeente inzicht in het functioneren van het centrum. De resultaten kunt u nalezen op www.koopstromen.nl 

Economische agenda

Na afloop van de presentatie was er ruimte voor vragen en discussie. Een van punten die we als gemeente oppakken is het opzetten van een economische agenda. Daarmee willen we de ontwikkeling van de economie van Brummen stimuleren en beter positioneren. 

Vragen?

Heeft u vragen over het koopstromenonderzoek? Of heeft u ideeën of opmerkingen op het gebied van economie van Brummen? Neem dan gerust contact op met Remon Ridder of Daniëlle de Vries via danielle.devries@brummen.nl.
   

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/geslaagde-bijeenkomst-ondernemers-brummen