Ga naar de inhoud

Gemeenteraad weer bijeen: drie raadsfora

donderdag 29 augustus 2024

Op donderdagavond 5 september vinden de eerste vergaderingen van de gemeenteraad na het zomerreces plaats. Deze zijn openbaar en voor iedereen bij te wonen in het gemeentehuis in Brummen. Om 19 uur start het forum Bestuur, rond 21 uur gevolgd door het forum Sociaal Domein. Ook om 21 uur start het forum Fysieke Leefomgeving. In totaal worden 7 raadsvoorstellen besproken en twee inhoudelijke onderwerpen hebben meer een informatief karakter. 

Het is mogelijk om mee te praten over de onderwerpen tijdens het forum. Of inspreken over onderwerpen die niet op de agenda staan. Laat dit dan uiterlijk 4 september 2024 weten aan de griffie van de raad. Dit kan via het centrale telefoonnummer (0575) 568 233 of mailadres griffie@brummen.nl

Volle agenda forum Bestuur

In de raadszaal van het gemeentehuis bespreken de raadsleden tijdens het forum Bestuur zes concrete raadsvoorstellen. Het gaat daarbij onder andere over de gemeentelijke reactie op het rapport “Gemeenschappelijke Regeling Regio Stedendriehoek: Samenwerking vraagt duidelijkheid’. Dit rapport is opgesteld in samenwerking tussen de rekenkamercommissies van de 8 gemeenten die samen de Regio Stedendriehoek vormen. Andere voorstellen op de agenda zijn het vergaderschema van de gemeenteraad voor 2025, een beleidsnota over de reserves en voorzieningen en het plan van aanpak voor een onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de gemeente Brummen. Tot slot buigen de raadsleden zich in dit forum over een voorstel voor het vierjaarlijkse regionaal risicoprofiel en het bijhorende regionaal beleidsplan 2025-2028 van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. 

Parallelle fora

De agenda van het forum Fysieke Leefomgeving (dat om 21 uur start in het Koetshuis) bevat 1 onderwerp: de verordening rioolrecht voor het jaar 2025. Het forum Sociaal Domein, dat aansluitend aan het forum Bestuur plaatsvindt in de raadszaal, behandelt twee onderwerpen. Wethouder Timmer informeert de raadsleden over de voortgang om te komen tot een gemeentelijke regeling ‘jeugd’. Ook praat ze de raad bij over de op te stellen inkoopstrategie door zorgregio Midden-IJssel/Oost Veluwe voor Jeugdzorg en Wmo. Het college vraagt de raad ook om hierover eventueel een advies uit te brengen. 

Zelfde avond: besluitvorming

Vanwege het zomerreces neemt de gemeenteraad op 5 september (aansluitend aan de 3 fora) nog enkele besluiten. Het gaat om voorstellen die tijdens het fora zijn besproken en waarover eensgezindheid is. Deze ‘hamerstukken’ worden dan direct afgehamerd, alsmede een voorstel over een besluit over een bezwaarschrift over de gemeentelijke grondstrategie. Voorstellen die op 5 september aan bod komen, waarover de raadsleden nog verder willen debatteren, gaan door naar de reguliere besluitvormende raadsvergadering van 19 september.

Ga naar het vergaderschema voor de agenda's van de fora.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/gemeenteraad-weer-bijeen-drie-raadsfora