Ga naar de inhoud

Fiets vanaf 29 mei een rondje Erfgoed

woensdag 29 mei 2024

Fiets vanaf 29 mei met het unieke verzamelalbum Rondje Erfgoed door de Gelderse Stedendriehoek. Ontdek de rijke historie en bijzondere erfgoedlocaties in het gebied rondom Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen.

Rondje Erfgoed: verzamelalbum en routeboekje

Het unieke verzamelalbum combineert achtergrondinformatie, fiets- en wandelroutes, foto’s, afbeeldingen en bijzondere wetenswaardigheden. Maar, niet bij elke erfgoedlocatie zijn alle bijbehorende afbeeldingen opgenomen. De stickers die nodig zijn om dit routeboek compleet te maken, krijg je gratis bij een bezoek aan die locaties. Bezoek onder andere de Papierfabriek De Middelste Molen, de Berkelzomp, de Ludgeruskerk, Stedelijk Museum Zutphen en de Loenense Waterval. Deze locaties liggen dicht bij elkaar en zijn goed bereikbaar per fiets, te voet of per stoomtrein.

Gemeenten en erfgoedlocaties

De vijf deelnemende gemeenten delen in het verzamelalbum hun (erfgoed)geschiedenis. Elke erfgoedlocatie vertelt kort over het verleden en wat er nu te doen is, zoals rondleidingen, activiteiten en evenementen. 

Routeboekje en verkooppunt

Het album bevat routes voor het Rondje Erfgoed, inclusief een hoofdroute en routes voor de directe omgeving per fiets, te voet of met de stoomtrein. Je kunt de route in elke gemeente en bij elke erfgoedlocatie starten. Elke locatie biedt een routebeschrijving naar de volgende locatie, waarbij knooppuntenroutes worden gebruikt. Het routeboekje Rondje Erfgoed is verkrijgbaar voor 3 euro bij verschillende verkooppunten in de regio. Kijk voor meer informatie op de website: coda-apeldoorn.nl/rondjeerfgoed. In Brummen en Eerbeek kun je terecht bij onze toeristische informatiepunten.

Maak kans op een persoonlijke rondleiding

Wanneer je voor 31 december 2024 alle stickers verzameld hebt, maak je kans op een persoonlijke rondleiding bij één van de erfgoedlocaties. Album vol? Mail dan naar rondjeerfgoed@coda-apeldoorn.nl en maak kans op deze rondleiding voor twee personen bij één van de deelnemende locaties. Meedoen kan tot 31 december 2024, alleen de eerste 20 aanmeldingen krijgen deze rondleiding, inclusief koffie en gebak, aangeboden.

De Gelderse Stedendriehoek

Het project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en met hulp van ‘Tijdelijke subsidieregeling cultuur en erfgoed Gelderse regio Stedendriehoek gemeente Zutphen 2023- 2024’ tot stand gekomen. Naast de gemeente Zutphen vallen ook de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Lochem en Voorst binnen deze regeling.  

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/fiets-vanaf-29-mei-een-rondje-erfgoed