Ga naar de inhoud

“Evenementen zijn het cement in onze samenleving”

donderdag 25 januari 2024

Dat zegt burgemeester Alex van Hedel. Het is dan ook belangrijk dat hier oog voor is binnen de gemeente Brummen. Tussen 30 november en 18 december 2023 konden deelnemers van het inwonerspanel 'Brummen Spreekt' de vragen en stellingen invullen over het onderwerp ‘evenementen en dienstverlening’.

In totaal hebben 602 inwoners hun mening uitgesproken over evenementen in onze gemeente en de gemeentelijke dienstverlening. Van de 602 deelnemers gaat het om 457 panelleden van het inwonerspanel. 145 personen deden mee via de open link. Dit heeft geleid tot een onderzoeksrapport met waardevolle uitkomsten en verbeterpunten voor de gemeente.Ook is er een handige samenvatting

Bijdragen van evenementen 

Het blijkt dat de ruime meerderheid het er (zeer) mee eens is dat evenementen positief bijdragen aan de sfeer, leefbaarheid en het aangenaam wonen in de gemeente Brummen. Ruim een derde vindt dat er veel te doen is in de gemeente op het gebied van evenementen. 

Overlast/tekortkomingen

Wel wordt er aangegeven dat er een tekort is aan evenementen voor de jeugd (18-28 jaar) en dat kosten voor deelname aan evenementen soms hoog zijn. Ook blijkt dat er soms overlast is van evenementen, zowel in geluid als in de vorm van vernielingen en zwerfvuil. De gemeente probeert, in samenwerking met de organisatoren, de overlast te voorkomen/ tot een minimum te beperken. 

Dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente wordt door 77% met een voldoende gewaardeerd. Men weet de gemeente goed te vinden en kan in 71% van de gevallen makkelijk een vraag stellen. De gemeente kan een verbeterslag doen op de snelheid waarmee dingen worden afgehandeld en het tussentijds op de hoogte stellen van de afhandeling. Wel wordt de gemiddelde communicatie naar inwoners met 70% voldoende gewaardeerd. 

Vervolg

We gaan de uitkomsten aandachtig bestuderen, in gesprek met organisatoren van evenementen en waar nodig gemeentelijke spelregels aanpassen. De resultaten van het dienstverleningsonderzoek gebruikt het gemeentebestuur om de gemeentelijke dienstverlening verder te verbeteren en de gegevens in de landelijke benchmarkt ‘Waar Staat Je Gemeente’ te actualiseren.

Wordt ook panellid! 

Bent u nog geen lid, dan verwelkomt ‘Brummen Spreekt’ u graag. U kunt zich opgeven voor het inwonerspanel via de website Brummen Spreekt (www.brummenspreekt.nl). 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/evenementen-zijn-het-cement-in-onze-samenleving