Ga naar de inhoud

Erve Kiekebos winnaar innovatie WaardeRing

woensdag 23 oktober 2024

Wethouder Pouwel Inberg heeft Erve Kiekebos gefeliciteerd met het winnen van de innovatieprijs van de Gelderse WaardeRing. De boeren en boerinnen van Erve Kiekebos, onder leiding van Jaap Fris en Niels Moshagen, hebben deze prijs in de wacht gesleept dankzij hun vernieuwende aanpak in de land- en tuinbouw. Wat begon als een zij-instroomproject is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschapsboerderij die voedselpakketten levert, kennis deelt en diners bij de boer organiseert.

Wethouder Inberg sprak zijn bewondering uit: “Erve Kiekebos bewijst dat landbouw hand in hand kan gaan met zorg voor bodem, water en biodiversiteit. Hun innovatieve aanpak zet de toon voor een duurzamere toekomst en verdient deze erkenning volop. Ook in sociaal opzicht zijn zij een aanwinst voor de gemeenschap. Beide gezinnen zijn in Empe komen wonen, en zijn in veel opzichten betrokken bij de buren en hun dorpsgenoten. In meerdere opzichten een verrijking dus voor gemeente Brummen!”

Gelderse WaardeRing

De Gelderse WaardeRing is een onderscheiding voor personen en initiatieven die burgers en boeren dichter bij elkaar brengen. Dit jaar waren er zo'n 50 nominaties verdeeld over de categorieën educatie, extensivering en innovatie. De prijs voor innovatie werd toegekend aan Erve Kiekebos vanwege hun vernieuwende en duurzame benadering van landbouw.

Over Erve Kiekebos

Erve Kiekebos is een plek waar mensen en natuur samenkomen. Als gemeenschapsboerderij verbindt Erve Kiekebos buurtbewoners met lokaal geteeld voedsel, educatieve programma’s voor kinderen, en rustzoekers die willen genieten van de natuur. Bezoekers kunnen zelfs mede-eigenaar worden van de boerderij en genieten van heerlijke seizoensgroenten uit hun pakketten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de activiteiten van Erve Kiekebos of zelf een groentepakket bestellen? Bezoek hun boerderij en ervaar hoe zij met de natuur samenwerken voor een betere toekomst: www.ervekiekebos.nl.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/erve-kiekebos-winnaar-innovatie-waardering