Ga naar de inhoud

Dunning bosgebied bij De Kollergang Eerbeek

vrijdag 20 oktober 2023

Binnenkort start een groep vrijwilligers met het onderhoud van het bosgebied achter de Kollergang (het Markervoortsebos). Zij zorgen ervoor dat ook dit bosgebied de gewenste groeikwaliteit behoud. Dit najaar gaat de groep aan de slag met twee bosvakken aan de zuidzijde van het bosgebied. Het gaat om kleinschalige ingrepen, waarbij geen (grote) voertuigen worden gebruikt. 

De gemeente Brummen werkt voor deze werkzaamheden samen met een groep vrijwilligers. Deze mensen werken op een verantwoorde (gecertificeerde) manier. Als gemeente stellen we uiteraard hoge eisen aan veiligheid, vandaar dat de vrijwilligers de benodigde cursussen hebben gevolgd. 

Bosgebied

Het bosgebied bij de Kollergang kent een gevarieerde indeling met afwisseling tussen gemengde en ongemengde bosdelen. Bijvoorbeeld de grove den, de inlandse eik, de ruwe berk en de beuk. Ook zijn er open plekken met bijna tot geen bomen waar dieren kunnen grazen of drinken. Langs de rand van dit bosgebied is er sprake van recreatief open natuurbos met vooral grove dennen en berken. Voor de ge-wenste ontwikkeling van dit bos zijn spontane natuurlijke processen belangrijk. Door regelmatig een dun-ning uit te voeren wordt dit groeiproces bevorderd. 

Vragen?

Heeft u vragen over deze dunningswerkzaamheden? Neem dan contact op met Peter Siegersma, tech-nisch beheerder openbare ruimte bij de gemeente Brummen. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 33 of p.siegerma@brummen.nl.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/dunning-bosgebied-bij-de-kollergang-eerbeek