Ga naar de inhoud

Donderdag 30 mei: 8 voorstellen op agenda raad

vrijdag 17 mei 2024

Op donderdagavond 30 mei staan er acht voorstellen op de agenda van de  besluitvormende raadsvergadering. Vijf daarvan als bespreekstuk en drie als hamerstuk. Het gaat ook deze maand weer om uiteenlopende onderwerpen. Van een visie over de gemeentelijke informatievoorziening tot een beleidskader voor duurzaam ontwikkelen. Van een nieuwe gemeenschappelijke regeling voor de Regio Stedendriehoek tot diverse bestemmingsplannen. De vergadering begint om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis. 

Alle documenten voor de vergadering van 30 mei zijn binnenkort te raadplegen en downloaden via deze raadspagina. De vergadering is zoals gebruikelijk openbaar en voor belangstellenden bij te wonen. Ook kunt u de vergadering thuis volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep.

Bespreekstukken

Eén van de onderwerpen waarover de raadsleden zeker met elkaar in debat gaan voordat ze een besluit nemen zijn de spelregels (een zogenoemd beleidskader) over duurzaam ontwikkelen. Denk daarbij vooral aan duurzaamheid bij woningbouw. Ook het vaststellen van de i-visie voor de periode 2024-2027 en de wijziging van de gemeenteschappelijke regeling voor de Regio Stedendriehoek staan als bespreekstuk op de agenda. Dit geldt ook voor de bestemmingsplannen voor het percelen Pongeweg 4a in Hall en Coldenhovenseweg 95 in Eerbeek.

Hamerstukken

Over drie voorstellen zijn de zes fracties het vermoedelijk met elkaar eens. Dit is gebleken tijdens het raadsforum van 16 mei. Dit betekent dat deze voorstellen als hamerstuk op de agenda staan. Ze worden dan op 30 mei zonder bespreking door de voorzitter van de gemeenteraad ‘afgehamerd’  (besloten). Dit is het geval voor de verordening die zich richt op de tegemoetkoming van kosten bij sociaal medische indicties (SMI) bij kinderopvang. Maar ook voor de bestemmingsplannen voor de Zutphensestraat 89 en de Knoevenoordstraat 65 in Brummen.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/donderdag-30-mei-8-voorstellen-op-agenda-raad