Ga naar de inhoud

Doe ook mee met het beplantingsproject

vrijdag 7 juni 2024

Het beplantingsproject ‘Brummen in het Groen’ biedt inwoners van het buitengebied van de gemeente Brummen de gelegenheid om hun terrein snel te verfraaien met mooie, inheemse beplanting. Deelnemers ontvangen kosteloos professioneel beplantingsadvies en krijgen een ruime keuze aan bomen en struiken om aan te schaffen met een aantrekkelijke korting. 

Met de actie ‘Brummen in het Groen’ willen de gemeente Brummen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) samen met inwoners het karakteristieke landschap versterken en de biodiversiteit vergroten. Inwoners krijgen advies en ondersteuning om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Denk aan knotwilgen, vogelbosje, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. De gemeente Brummen en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk. Deelnemers kunnen zich vanaf nu voor de actie aanmelden via deze website.

Kosteloos advies

Deelnemers van dit project ontvangen kosteloos persoonlijk advies van een van de ervaren landschapsbeheerders van de gemeente. Samen met de eigenaar wordt er een beplantingsplan gemaakt, waarin onder andere tips in komen te staan voor mogelijke aanpassingen van het terrein. Gemeente Brummen stelt de streekeigen struiken en solitaire bomen voordelig beschikbaar. 

Versterking Brummense landschap en biodiversiteit

Een erf dat goed aansluit op het landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit geldt voor het aanbrengen van landschapselementen zoals struweelhagen, knotwilgen en boomgaarden. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek.

Foto is gemaakt door Marcel de Bont. 

 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/doe-ook-mee-met-het-beplantingsproject