Ga naar de inhoud

Debat over perspectiefnota 2025-2028 geopend

vrijdag 14 juni 2024

Hoewel het echte debat in de raadszaal volgende week donderdag om 16 uur start, hebben de zes fracties in de Brummense raad vandaag hun eerste mening over de concept-Perspectiefnota 2025-2028 gegeven. Dit doen zij in twee extra pagina's in de wekelijkse uitgave GemeenteThuis. Kort en bondig laten de fracties weten wat zij belangrijk vinden als het gaat om de koers voor de komende vier jaar. En welke onderwerpen zij volgende week donderdag zeker aan de orde gaan stellen. De pagina's worden huis-aan-huis verspreid via het weekblad Brummens Nieuws en zijn ook te lezen op de speciale themapagina over de Perspectiefnota op onze website.

Met de ‘perspectiefnota’ geeft de gemeenteraad richting aan voor het opstellen van de jaarlijkse programmabegroting. Daarom nemen de raadsleden ieder jaar voldoende tijd om met elkaar een goed gesprek te voeren over de inhoud van dat belangrijke document. Reden dat deze vergadering traditiegetrouw al in de middag (namelijk om 16.00 uur) begint. Dit jaar is dat op donderdag 20 juni. De bijeenkomst start met de eerste termijnen van de raadsfracties en aansluitend de eerste reacties vanuit het college. In de avond vindt het vervolg van het debat plaats en de stemming over moties, amendementen en uiteraard de voorliggende raadsvoorstellen. Verwachting is dat voor 23.00 uur het debat is afgerond en de noodzakelijke besluiten zijn genomen.

Volg het debat

De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis, maar is ook thuis live te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. Naast de perspectiefnota staan er nog twee belangrijke documenten op de agenda: de jaarstukken over 2023 en de eerste rapportage over het huidige begrotingsjaar 2024. Op de website van de gemeenteraad zijn alle vergaderstukken voor 20 juni te vinden. Heeft u nog vragen over deze raadsvergadering? Dan kunt u deze stellen aan de griffie van de gemeenteraad. Dit kan via een mailtje naar griffie@brummen.nl of via het telefoonnummer (0575) 56 82 33.
 

 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/debat-over-perspectiefnota-geopend