Ga naar de inhoud

De laatste raadsvergadering voor het zomerreces

vrijdag 28 juni 2024

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van gisteravond, de laatste voor het zomerreces, moesten er elf besluiten worden genomen. Negen hamerstukken en twee bespreekpunten stonden er op de agenda.

Door de voorzitter van de gemeenteraad zijn alle negen hamerstukken ‘afgehamerd’ en dus besloten. Dit is het geval voor concept begroting 2025-2028 en jaarstukken 2023 Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG), concept begroting 2025 Tribuut, concept begroting Regio Stedendriehoek 2025. Maar ook voor het vaststellen van Vergunningen-, Toezicht- Handhavingsbeleid, concept programmabegroting Omgevingsdienst Veluwe 2025 en beleidsregel inzake adviesrecht en beleidsregel delegatie. Ook zijn de concept programmabegroting 2025 GGD NOG en PlusOV besloten. Het vaststellen van de cultuurvisie is met complimenten ook afgehamerd.

Verkeersveiligheid staat voorop

Het bespreekpunt ‘Programma Mobiliteit 2050, Ruimte voor beweging’ werd ontvangen als een mooie visie. De fracties staan achter de ambities en opgaven die in deze visie staan beschreven. Ook werden er complimenten uitgedeeld voor de manier waarop heel veel inwoners zijn betrokken. Wethouder Steven van de Graaf gaf namens het college aan dat verkeersveiligheid voorop staat. Vooral voor fietsers en wandelaars omdat zij het meest kwetsbaar zijn in het verkeer. Er waren twee amendementen voor de mobiliteitsvisie. Na een korte schorsing is één amendement ingetrokken. Het amendement financiële toelichting Programma Mobiliteit 2050 van PvdA en Lokaal Belang is aangenomen. Het besluit is daarmee gewijzigd vastgesteld.

Dicht bij de inwoner komen

Het beleidskader Participatievisie & Visie Gebiedsgericht werken zijn belangrijke visies om de stille meerderheid te bereiken in onze gemeente. Belangrijk hierbij is dat het oplossen van fixi-meldingen los staat van de aanpak gebiedsgericht werken. Door GroenLinks en CDA waren er twee moties ingediend. Deze zijn allebei na een korte schorsing en toezegging van wethouder Yasemin Cegerek ook ingetrokken. Wethouder Cegerek heeft de toezegging gedaan de raad vooraf goed te informeren over de participatie-activiteiten. Daarnaast zal er binnen de ambtelijke organisatie ook extra aandacht voor participatie komen. De raad heeft unaniem besloten ¨Beleidskader Participatievisie & Visie Gebiedsgericht werken¨ ongewijzigd vast te stellen.

Dat bracht de besluitvormende raadsvergadering na ruim twee uur vergaderen tot een einde. De besluitenlijst leest u op de website brummen.raadsinformatie.nl. Daar vindt u ook de videopnames én het audioverslag van de vergadering. 
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/de-laatste-raadsvergadering-voor-het-zomerreces