Ga naar de inhoud

Cheques voor G-team V.V. Oeken

donderdag 15 februari 2024

Op 13 februari heeft het G-Team van V.V. Oeken twee cheques ontvangen van wethouder Yasemin Cegerek. Het was namelijk de afsluiting van de actie “impuls sport- en beweeginitiatieven gemeente Brummen” die samen met Stichting Sportkompas was georganiseerd. Doel is om verenigingen en andere initiatieven te ondersteunen en te stimuleren om aan de slag te gaan met sport- en beweegactiviteiten. Van alle aanvragen die binnen zijn gekomen, ontvangen 30 initiatieven één of beide cheques. De eerste cheque is dinsdagavond uitgereikt aan het G-Team van V.V. Oeken. 

De gemeente Brummen gaf bedrijven, scholen, de kinderopvang, organisaties, sportverenigingen en inwonersinitiatieven de mogelijkheid om in de weken voor de kerstvakantie twee soorten cheques aan te vragen. Eén van 500 euro voor de aanschaf van nieuwe (sport)materialen of het organiseren van een sport- of beweegevenement. En één van 750 euro voor het betrekken van een kwetsbare doelgroep bij sport- en beweegactiviteiten. Of voor het volgen van een workshop of cursus met ditzelfde doel. Verenigingen en organisaties konden een of beide cheques aanvragen en hiermee maximaal 1250 euro ontvangen voor hun sport- of beweeginitiatief.  

Verbinding en onderlinge contacten

De verenigingsondersteuners van Stichting Sportkompas hebben alle aanvragen beoordeeld. Wanneer de aanvraag aan de eisen voldoet ontvangt het initiatief één of beide cheques. In totaal worden er 42 cheques uitgereikt. Eén aanvraag wilden we als organisatie extra in het zonnetje zetten. Daarom overhandigde Wethouder Yasemin Cegerek aan hen de allereerste cheque. Hierna zal stichting Sportkompas de andere (goedgekeurde) initiatieven hun cheque persoonlijk overhandigen. 

Wethouder Yasemin Cegerek was blij met de response op deze actie. “Er zijn meer dan 30 aanvragen binnengekomen. Dat laat dus zien dat sport een belangrijke rol speelt. Het is niet alleen fysiek bezig zijn. Het gaat verder dan dat. Het bevordert gezondheid en welzijn, maar zorgt ook voor verbinding en draagt bij aan onderlinge contacten. Het initiatief van V.V. Oeken sprong eruit: zij deden een aanvraag voor hun G-team voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Zij krijgen de cheque van 500 euro én de cheque van 750 euro.”

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/cheques-voor-g-team-vv-oeken