Ga naar de inhoud

Burgemeester Van Rumund vlagt vóór veiligheid

zondag 6 oktober 2024

Morgenochtend, maandag 7 oktober, hijst burgemeester Van Rumund een speciale vlag in de vlaggenmast voor het gemeentehuis. Morgen start namelijk de Week van de Veiligheid. “Dit jaar is deze week vooral gericht op ondernemers. De activiteiten staan in het teken van het thema agressie en geweld.” Van Rumund vervolgt: “Het is helaas een actueel thema voor veel ondernemers. Want hoe ga je om met agressie in jouw winkel? Wat kun je doen om jezelf en jouw personeel te beschermen? Goed om daar aandacht voor te vragen.“ 

Van Rumund steunt de campagneweek van harte. “Zo worden er bijvoorbeeld praktische handvatten en tips gedeeld op deze speciale campagne-website. Daar is ook volop informatie te vinden over verschillende vormen van veiligheid. Denk aan cybercrime, het voorkomen van overvallen en het tegengaan van winkelcriminaliteit.” Van Rumund realiseert zich dat bijvoorbeeld een overval erg veel impact heeft. “Daarom is het goed dat deze campagne helpt ondernemers en haar medewerkers weerbaar te maken en daarmee Nederland veiliger te krijgen.”

Vragen

Het aantal incidenten is in de gemeente Brummen gelukkig beperkt. “En we moeten er samen voor zorgen dat dat zo blijft,” aldus de burgervader. Ondernemers die praktische vragen hebben over dit onderwerp, kunnen contact opnemen met de gemeente. Ingrid Grouwstra is bereikbaar via mailadres i.grouwstra@brummen.nl en het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/burgemeester-van-rumund-vlagt-voor-veiligheid