Ga naar de inhoud

Besluit voor werkende klimaatinstallatie op school

donderdag 17 oktober 2024

De gemeenteraad trekt een fors bedrag uit voor het vervangen van de klimaatinstallatie van basisschool De Ontdekking in Brummen. Door dit besluit kan de school het huidige systeem vervangen en zitten leerlingen en leerkrachten de komende (winter)periode in een warm schoolgebouw met een goed leefklimaat. De raad nam nog vier andere besluiten, allen zonder debat en met unanimiteit. 

De raad stemde in om – vanuit het programma huisvesting onderwijs – een bedrag van 458.261 euro te investeren in een werkende klimaatinstallatie van het gebouw waarin basisschool De Ontdekking is gehuisvest. Door constructiefouten bij de bouw werkt het systeem niet goed. Dit geldt overigens ook voor een andere school in Eerbeek, maar daarvan zijn de onderzoeken nog niet gereed. Hierover wordt later dit jaar een raadsvoorstel voor vervanging verwacht. De raad was ontstemt over de reden van deze investering en de constatering van het college dat het aansprakelijk stellen van de aannemer geen succes zal zijn. Deskundige adviseurs constateren dat er onvoldoende bewijs (dossiervorming) is om een succesvolle rechtsgang te verwachten. 

Unanieme besluiten

De raad besloot verder ontheffing te verlenen aan de wethouders Timmer en Cegerek voor de woonplaatsvereiste. Ook was er brede raadssteun voor het voorstel om de overeenkomst te verlengen met de accountant voor het controleren van de gemeentelijke boekhouding over 2024. En met een hamerslag werd een herstelbesluit genomen over het Bestemmingsplan Pongeweg 4a in Hall. Met dit besluit zorgt de gemeenteraad ervoor dat de IMRO-code op het raadsbesluit dezelfde wordt als bij de publicatie van dit plan op ruimtelijkeplannen.nl

Benoeming tijdelijk raadslid

De vergadering begon overigens met een beterschapswens voor raadslid Margo van Enck Hulleman. Zij is om gezondheidsredenen tijdelijk in staat om het raadswerk te vervullen. De raad besloot daarom om aan haar tijdelijk ontslag te verlenen. Het gaat hierbij om een wettelijke periode van 16 weken. Met alge-mene stemmen werd mevrouw Janet Soer uit Eerbeek benoemd als (tijdelijk) raadslid voor deze periode. 

Verslaglegging

De raadsvergadering duurde vanavond nog geen uur. De besluitenlijst leest u binnenkort op de website brummen.raadsinformatie.nl. Daar vindt u dan ook de videopnames én het audioverslag van de vergadering.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/besluit-voor-werkende-klimaatinstallatie-op-school