Ga naar de inhoud

Belangrijke stap voor plan Burgersterrein Eerbeek 

woensdag 9 oktober 2024

Ruim zeventig betrokken inwoners en ondernemers bezochten maandagavond de vierde participatieavond over het Burgersterrein. Zij werden bijgepraat over de nieuwste versie van het ontwerp, waarin eerder ingebrachte ideeën en opmerkingen van Eerbekenaren zijn verwerkt. Het is de planning dat nog dit jaar het college het Voorlopig Ontwerp vaststelt en het ontwerp daarna in detail (en in een Omgevingsplan) uitgewerkt kan worden. Het bouwen zou dan in najaar 2026 kunnen beginnen.

De presentatie en de actuele schetsen van het ontwerp vindt u op deze pagina. In de afgelopen maanden is het plan aangescherpt op het gebied van  beeldkwaliteit, verkeersveiligheid (fiets- en wandelverbindingen) en situering van de woningen. Na de presentatie konden de aanwezigen maandagavond vragen stellen en opmerkingen maken bij een vijftal informatiepanelen. Deze opmerkingen worden waar mogelijk verwerkt en vervolgens als Voorlopig Ontwerp voorgelegd aan het college. Doel is dat het nog dit jaar ter besluitvorming wordt voorgelegd aan het college en de gemeenteraad.

Verbeteren leefbaarheid

Leefbaarheid is een cruciaal thema voor de gemeente in papierdorp Eerbeek. Het gemeentebestuur is ervan overtuigd dat met een goed doordachte inrichting van het Burgersterrein de leefbaarheid een flinke impuls krijgt. Binnen het Programma Eerbeek-Loenen 2030, waar ook het Burgersterrein onder valt, werkt Brummen samen met Provincie Gelderland en de industriepartners aan de toekomst van Eerbeek. Het gaat naast het verbeteren van de leefbaarheid van Eerbeek en Loenen ook om het investeren in een toekomstbestendige papier- en kartonindustrie en de energietransitie. 

Meer weten?  

Meer informatie over de ontwikkelingen in Eerbeek vindt u op www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek. Heeft u vragen? Medewerkers van de gemeente staan u graag te woord. Mail uw vraag of verzoek naar ruimtevooreerbeek@brummen.nl of bel met de medewerkers via telefoonnummer 0575-568 233.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/belangrijke-stap-voor-plan-burgersterrein-eerbeek