Ga naar de inhoud

“Armoede is een veelkoppig monster”

woensdag 31 januari 2024

Afgelopen maandag 29 januari hebben we organisaties en vrijwilligers opgeroepen bijeen te komen voor de eerste Minimaconferentie. We willen namelijk het bestaande minimabeleid voor mensen met een kleine portemonnee verbeteren.  

Hulp van professionals

Wie weten er nu beter wat mensen nodig hebben, waar behoefte aan is en wat écht anders moet, dan de mensen die er dagelijks mee werken. In de digitale video-oproep die met de uitnodiging werd meegestuurd was de boodschap van wethouder Cegerek duidelijk: “Armoede is een veelkoppig monster. Het zijn vaak niet alleen de financiële zorgen, maar ook eenzaamheid en psychische problemen. Wij hebben jouw hulp nodig om dit aan te pakken!”. Om die reden is de hulp van professionals op dat gebied opgeroepen.

Met succes!

De oproep had groots succes, want de opkomst was groot! Zo’n 45 mensen sloten aan: van politieke partijen tot de Scouting. Doordat de opkomst zo divers was, was het ook erg vruchtbaar. Er kwamen veel tekorten naar boven die goed aangepakt kunnen worden. Denk aan bedragen die uitgekeerd worden die nog geen inflatiecorrectie hebben gehad of het aanpassen van taalgebruik. 

Vervolg

“Het doel is om nog meer van deze conferenties te houden”, zegt Yasemin Cegerek. “Deze eerste avond met professionals heeft veel opgeleverd. Graag zetten we dit door naar een volgende keer en ook eens met de doelgroep zelf!” 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/armoede-is-een-veelkoppig-monster