Ga naar de inhoud

Amy wordt de nieuwe kinderburgemeester

vrijdag 18 oktober 2024

Tijdens de jaarlijkse Burgerschapsdag op vrijdag 18 oktober kozen ruim 200 leerlingen van onze basisscholen een nieuwe kinderburgemeester. Na een spannende pitch werd Amy uitverkoren om later dit najaar door de gemeenteraad benoemd te worden tot de nieuwe kinderburgemeester. 

De verkiezing van een nieuwe kinderburgemeester gebeurde in bijzijn van Anne van Wieringen, die deze rol in het afgelopen jaar heeft vervuld. Vijf kinderen stelden zich dit jaar kandidaat voor deze belangrijke functie. Zij hielden allen in de grote hal van het gemeentehuis een korte maar wervende presentatie, waarna alle leerlingen met een echt stembriefje in het stemhokje mochten aangeven wie hun favoriet is. De meeste stemmen zijn daarbij uitgebracht op Amy Reinders uit groep 7 van Dalton Kindcentrum Wereldwijs in Eerbeek. 

Officieel

Later dit jaar wordt Amy officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester van de gemeente Brummen. Dit gebeurt tijdens een officiële vergadering van de gemeenteraad. Vanaf dat moment is Amy één jaar lang kinderburgemeester. Een kinderburgemeester helpt mee aan een veilige, gezonde en fijne woonplaats voor iedereen. Namens al onze jonge inwoners denkt de kinderburgemeester mee, komt met ideeën en geeft advies. Verder gaat de kinderburgemeester bijvoorbeeld mee op werkbezoek of naar een vergadering. En soms houdt de kinderburgemeester ook een toespraak. Een belangrijk persoon in onze gemeente dus. Want de gemeente hoort graag wat kinderen in onze gemeente belangrijk vinden. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/amy-wordt-de-nieuwe-kinderburgemeester