Ga naar de inhoud

Alles over de kindregeling

dinsdag 5 december 2023

De Rijksoverheid wil de fouten rondom kinderopvangtoeslag graag herstellen. Niet alleen voor de gedupeerde ouders. Maar ook voor kinderen van gedupeerde ouders. 

Door de gemaakte fouten hebben veel kinderen en jongeren moeilijke dingen meegemaakt. Samen met kinderen en jongeren van gedupeerde ouders is een plan gemaakt. Op basis van dit plan is de kindregeling gemaakt. De hulp die de kindregeling biedt, bestaat uit drie onderdelen:

1.    Een geldbedrag
2.    Brede ondersteuning door de gemeente
3.    Aanvullende hulp

Wanneer heeft uw kind recht op de kindregeling?

1.    Ouder(s)/verzorger(s) zijn vastgesteld gedupeerd. Dit betekent dat de ouders een brief hebben gekregen. Die brief heet ‘Beschikking’. In die brief staat dat er fouten zijn gemaakt met uw kinderopvangtoeslag.
2.    Uw kind valt binnen de leeftijdsgrens. Dat is als:
        o    Uw kind op 1 januari 2005 maximaal 20 jaar oud was. Was uw kind op 1 januari 2005 21 jaar of ouder? Dan heeft u geen recht op de kindregeling.
        o    en uw kind is geboren voor of uiterlijk op 5 november 2022. Is uw kind geboren na 5 november 2022? Dan heeft uw kind geen recht op de kindregeling.

Als uw kind recht heeft op de kindregeling, krijgt u vanzelf een brief. Die brief heet ‘Beschikking’. In de brief staat dat u geld krijgt. En wat u moet doen om het geldbedrag te ontvangen. Wanneer u de brief krijgt, hangt af van de leeftijd van uw kind. 

Vragen?

Voor volledige uitleg, mogelijkheid tot vragen en uitgebreide hulplijnen gaat u naar de site die is opgesteld vanuit Rijksoverheid: kindregelingvoorjou.nl
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/alles-over-de-kindregeling