Ga naar de inhoud

Al veel reacties op vragenlijst 'toekomst gemeente'

vrijdag 18 oktober 2024

Tot en met volgende week zondag 27 oktober kunnen alle inwoners van 16 jaar en ouder de vragenlijst over de (bestuurlijke) toekomst van de gemeente Brummen invullen. Gelukkig hebben velen dat al gedaan. Begin deze week stond de teller al op 1.231 ingevulde formulieren! Dat is een mooi resultaat. Heeft u de vragenlijst nog niet ingevuld, doe dat dan alsnog. We vinden het namelijk belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners en ondernemers hun ervaringen, wensen en ideeën delen over met name de gemeentelijke dienstverlening en de voorzieningen in onze gemeente.

Ongeveer 500 personen hebben de vragenlijst als lid van het inwonerspanel Brummen Spreekt ingevuld. Ruim 700 mensen via de open link www.moventem.nl/brummen. Meedoen is anoniem. Het onafhankelijke onderzoeksbureau Moventem voert het onderzoek uit. Zij gaan vertrouwelijk met alle persoonsgegevens om en zorgen dat de privacy beschermd is. Dit is in lijn met de wettelijke AVG-richtlijnen. Het invullen duurt overigens maar zo'n 10 minuutjes en meedoen kan dus tot en met zondag 27 oktober 2024.

Waarom dit onderzoek?

De gemeente Brummen denkt nadrukkelijk na over haar toekomst. Het kost gemeenten (en dus ook Brummen) namelijk steeds meer moeite om de dienstverlening en voorzieningen voor  haar inwoners en ondernemers overeind te houden. Daarom heeft eerder dit jaar de gemeenteraad aan het college de opdracht gegeven om een onderzoek te doen naar de toekomst van de gemeente. De gemeenteraad wil een goed onderbouwd antwoord hebben op de vraag hoe het bestuur en de gemeentelijke organisatie van Brummen de opgaven in de toekomst het beste kunnen oppakken. De raad heeft daarbij als belangrijke voorwaarde gegeven dat over een langere periode tenminste het huidige niveau van dienstverlening en de voorzieningen in onze gemeente overeind blijft. Belangrijk dus dat inwoners en ondernemers vroegtijdig bij dit onderzoek betrokken worden. Zij weten immers wat belangrijk is voor de toekomst van de gemeente Brummen. 

Onderzoek

Op donderdag 19 september heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de onderzoeksopzet voor dit onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van Brummen. Dit betekent dat het daadwerkelijke onderzoek van start is gegaan. Eén van de deelonderzoeken is de vragenlijst voor inwoners en ondernemers. De onderzoeksopzet kan iedereen lezen op de speciale themapagina www.brummen.nl/toekomst. Daar is ook te lezen dat de afspraak is dat er uiterlijk in maart 2025 een onderzoeksrapport op de raadstafel ligt. 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/al-veel-reacties-op-vragenlijst-toekomst