Ga naar de inhoud

240 leerlingen genieten van Burgerschapsdag

vrijdag 18 oktober 2024

Eén dag in het jaar hebben kinderen het voor het zeggen in het Brummense gemeentehuis. En dat doen ze met veel energie, enthousiasme en creativiteit. Tijdens de jaarlijkse Burgerschapsdag bezochten vandaag 240 leerlingen van 10 basisscholen in onze gemeente het gemeentehuis. Ze kregen rondleidingen, presentaties, speelden een quiz en er werden zelfs echte raadsvergaderingen onder leiding van burgemeester Van Rumund gehouden.  

Het gemeentebestuur wil graag weten hoe jongeren in onze gemeente over de toekomst van Brummen denken. Een leerzame manier is dat de leerlingen een eigen voorstel konden bedenken in een echte kinderraadsvergadering in de raadszaal over het voetlicht konden brengen. Als voorzitter constateerde burgemeester Van Rumund dat er veel goede voorstellen zijn gemaakt, maar uiteindelijk konden er maar drie na een eerlijke stemming de beste zijn.

Winnaars 

De J.H. Isingsschool heeft een plan om arme gezinnen te helpen aan voedsel, kleding en gezelschapsspelletjes. Kindcentrum De Vossestaart gaat een gezellige spelletjesmiddag voor jong en oud organiseren. En de Stichting Pancratiusschool wil graag een plek realiseren voor kinderen die zich niet fijn voelen. Deze drie ideeën werden uiteindelijk beloond met een geldbedrag van 250 euro om de ideeën zelf werkelijkheid te maken.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/240-enthousiaste-leerlingen-genieten-van-burgerschapsdag