Ga naar de inhoud

1 november start aanleg zonneparking

donderdag 17 oktober 2024

Op 1 november beginnen we met de aanleg van de zonneparking bij het gemeentehuis. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot eind januari 2025. Tijdens de werkzaamheden is parkeren bij het gemeentehuis tot eind 2024 niet mogelijk, met uitzondering van de invalideparkeerplaatsen. Ook het laden van uw auto is dan niet mogelijk. Het middelste gedeelte van het parkeerterrein, naast de brandweerkazerne, blijft wel toegankelijk voor hulpdiensten en voor het laden en lossen van materialen.

Heeft u een afspraak bij het gemeentehuis, bijvoorbeeld voor het ophalen van uw paspoort of rijbewijs? Dan verzoeken wij u te parkeren bij de manege aan de Eerbeekseweg 1, aan de andere kant van het spoor. Verkeersborden ter plaatse geven de route aan.

Ontwerp met inspraak van bewoners 

Het plan voor de zonneparking is in overleg met omwonenden, de brandweer en ProRail tot stand gekomen. Op verzoek van de bewoners en de brandweer komt er geen overkapping op het middelste deel van het terrein naast de brandweerkazerne. In plaats daarvan zijn er zonnepanelen geplaatst op de daken van het gemeentehuis en de werkplaats, zodat er toch voldoende energie kan worden opgewekt om het gemeentehuis energieneutraal te maken. Bovendien komen er openbare laadpalen voor elektrische auto’s op het parkeerterrein, die zo dicht mogelijk bij het treinstation worden geplaatst.

Voordelen van de zonneparking

De nieuwe carports verminderen hittestress: geparkeerde auto's blijven koeler en de bestrating neemt minder warmte op. De laadpalen worden rechtstreeks gevoed door de zonnepanelen, wat de gelijktijdigheid van energieopwekking en -verbruik bevordert. Zo proberen we optimaal gebruik te maken van lokaal opgewekte elektriciteit.
 

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/news/1-november-start-aanleg-zonneparking