Ga naar de inhoud

Petje af en chapeau voor iedereen

donderdag 17 februari 2022

Samen met bijna vijf miljoen andere mensen in Nederland, keek ik dinsdagavond hoopvol naar een nieuwe persconferentie van onze regering. De heer Kuipers, onze nieuwe minister van VWS, liet weten dat het aantal coronabesmettingen nog steeds hoog is. Veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Maar ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Dat komt omdat we beter tegen het virus bestand zijn. Dit door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Wat fijn om Kuipers te horen zeggen: “Nederland gaat weer open”. Daarbij maakte hij duidelijk dat dat in drie stappen gebeurd. Grote stappen die we in korte tijd met elkaar gaan zetten. En ik kan u verklappen: wat ben ik blij met deze aangekondigde stapsgewijze versoepelingen. En ik weet, ook velen van u hebben hier zo lang op gewacht. We waren er als samenleving echt aan toe.

Maar… ik vraag u ook om achtzaam te blijven. Het virus is er nog steeds. En we moeten zorg blijven houden voor ieders gezondheid. Zeker ook voor hen die kwetsbaar zijn. Kijk dus niet op wanneer iemand toch een mondkapje wil blijven dragen. Of aangeeft nog even wat afstand tot elkaar te behouden.

Ik moet u ook bekennen, dat ik er vertrouwen in heb dat iedereen zich aan de nog geldende regels en adviezen blijft houden. In de afgelopen twee jaar hebben onze inwoners en ondernemers zich op een goede manier gehouden aan de coronamaatregelen. Petje af. Chapeau! Zo hebben we samen een bijdrage geleverd aan de bestrijding van het virus en zorg voor ons aller gezondheid. Ik heb daar veel waardering voor.

Ook heb ik een advies aan iedereen die zijn herwonnen vrijheid op een goede manier wil invullen: steun onze lokale middenstand, onze horecagelegenheden, de verschillende maatschappelijke organisaties en sportverenigingen. Zij hebben het erg zwaar gehad de afgelopen twee jaar. Sommigen hebben zich extra ingespannen om onze samenleving en gezondheid van dienst te zijn. Denk aan de ontsmettingsmiddelen, looproutes, kuchschermen en CTB-controles in winkels en horeca. Vaak konden zij noodgedwongen een beperkt aantal of zelfs geen klanten of leden ontvangen. Anderen hebben zich vrijwillig en belangeloos ingezet door middel van maaltijdverstrekkingen, telefoondiensten voor eenzamen of voor zang en muziek onder het raam. U kunt nu uw vrienden en familie weer ontvangen of alsnog dat verjaardagsfeest vieren. Neem uw bezoek dan mee naar een horecagelegenheid voor een etentje of drankje. Koop lokaal een extra cadeautje of steek u in het nieuw nu het voorjaar nadert. Onze lokale ondernemers, verenigingen en organisaties verdienen uw bezoek en uw steun.

Delen via e-mail

https://www.brummen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht?cHash=b444956babd658f92f6a6e98b1e22689&tx_news_pi1%5Bnews%5D=1962